Wagens op aardgas zijn financieel het meest interessant

Volgens een artikel in Het Laatste Nieuws op 27 november 2016 zijn wagens die op aardgas rijden financieel het meest interessant dankzij de gunstige fiscale regeling. Plug-in hybrides (auto’s op brandstof en op elektriciteit) zijn duurder als je de kostenprijs per kilometer bekijkt.

Door Carlos Van Dal

Het Laatste Nieuws baseert deze stellingen naar eigen zeggen op een onderzoek van automobilistenorganisatie VAB. Ik contacteerde de VAB om hen inzage in het onderzoek te vragen.Een dag later kreeg ik het persbericht samen met een aantal bijbehorende en precieze cijfergegevens.

Na het doornemen van deze gegevens kwam ik tot de conclusie dat Het Laatste Nieuws het persbericht van VAB grotendeels heeft overgenomen. De krant is zeer nauwkeurig geweest in het overnemen van cijfergegevens. Zo heeft ze het persbericht in het geval van de CNG wagens tot op 2 cijfers na de komma overgenomen. In hun beschrijving van de twee goedkoopste elektrische voertuigen hebben ze de getallen wel afgerond of hadden ze het over ‘zo’n 6 procent’. Misschien om af te wisselen qua schrijfstijl?

Conclusie: volgens het onderzoek van de VDAB zijn wagens op aardgas het goedkoopst als je berekent wat je wagen je kost per kilometer dat je rijdt. Het Laatste Nieuws heeft aan correcte verslaggeving gedaan, en heeft vooral het persbericht  overgenomen.

Artikel: http://www.hln.be/hln/nl/34442/Slimme-energie/article/detail/3007472/2016/11/27/Wagens-op-aardgas-financieel-interessant-plug-in-hybrides-veel-minder.dhtml

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *